Anmälan träning

Träningsverksamheten

I Åbys TK’s verksamhet finns det aktiviteter för flickor och pojkar från 4 år och uppåt, vuxna nybörjare samt seriespelare.

Tennislekis är en lekfull introduktion för de yngsta (3-6 år). Lek och rörelseträning blandas med tennis med små racketar och lätta bollar över små nät. Minitennisen genomförs i grupper med ca 5-10 barn. Åby TK lånar ut tennisrack dom första gångerna.

Minitennis är steget efter tennislekis(6-8år).  Minitennisen bygger på mjuka bollar på små planer. Det betyder återigen att möjligheterna att lyckas är större. Även om tekniken tar en naturlig plats i minitennisskolan så är det fortfarande fokus på spelmomentet med bollen i centrum. I Åby TK anordnas tennisträning för juniorer på alla nivåer, från de som kommer från tennisskolan till tävlingsjuniorer.
Träningens omfattning varierar från en timme i veckan och uppåt, beroende på juniorens ambition och tillgången på träningstider.

Ungdomsträningsgrupp riktar sig till ungdomar 9-20 år för att utveckla individen utifrån dennes förutsättningar, skapa ett intresse för livslångt tennispel.

Tävlings & utvecklingsgrupperRiktar sig till ungdomar 7-20 år.

För tennisspelare förutom att utveckla sitt tennisspel vill satsa på tävlingar och representera Åby Tk inom Svenska Tennisförbundets matchutbud och seriepel. Maximerat till 4 spelare på banan. Chefstränaren är ansvarig för uttagningen till denna grupp, följande punkter värderas högt:

  • God spelstandard och bra utvecklingsmöjligheter
  • Gott uppförande på och utanför banan
  • Visar träningsintresse och engagemang på och utanför banan
  • Tar egna initiativ och tränar på flitigt

Krav

  • Representera Åby Tk på och utanför banan
  • Mer än 2h träningar per vecka
  • Ställa upp i seriematcher
  • Ställa upp för klubben vid behov (ex, event, träningar, aktiviteter, förberedelser av utebanor)
  • Spelare tar eget initiativ till 8st tävlingar per år.
  • Obligatorisk närvaro på fysträningen.

Åby TK har som mål att stötta de individer som siktar på framskjutna placeringar i de större nationella tävlingarna och visar på bra resultat i Next Generation, Båstad och SM eller där spelaren har drömmen om att i framtiden kunna livnära sig på sin tennis eller att få sin utbildning betald genom exempelvis collegespel i USA. På dessa individer ställs ytterligare krav på engagemang, ex obligatorisk närvaro på fys, minst 12 tävlingar per år (eller 50 matcher), obligatorisk uppåt och nedåt sparring på helgtider som erbjuds av klubben. Ställa upp för klubben och delta i seriespel.

A-lagsträningRiktar sig till klubbens spelare i vår högsta nivå som just nu spelar i division 1 & 2.

Vuxenträning utvecklar individen utifrån dennes förutsättningar, skapa ett intresse för livslångt tennisspel. Lägga en bra grund för bra teknik, motion och uppmuntran till spel på egen hand.

H45-lag träning– Denna träning erbjuds till Åbys H45-lag.

Veterantennis – Vi har ett härligt gäng som anordnar spel varje dag. Ett bra sett att aktivera sig och umgås på samma gång.

Vi anlitar utbildade tränare och utbildar även våra juniorer genom Tennis Öst, så att de kan fungera som ledare och tränare.

Vid anmälan till träning måste man vara medlem i Åby TK, om detta inte redan finns.

Vi är en av dom största tennisklubbarna i region öst.

Är du intresserad av att börja träna hos oss, gör en intresseanmälan på ÅBY TK: sida på MATCHi!

Om du önskar avsluta din träning hos oss behöver du avanmäla dig senast 22 november för att avstå vårterminen och 22 maj för att avstå höstterminen. Har du inte gjort det före dessa datum debiteras du en avanmälningsavgift på 1000 kr.